Show menu

Lisice ubežale želom Gorenja

16. 5. 2015

Ose so se na polfinalni tekmi zaključnega turnirja odlično upirale favoriziranemu domačinu, v samem zaključku pa imele priložnost celo za presenečenje. Velenjčani so delovali razbremenjeno, poletno in navdahnjeno, in če ne bi v zaključku polčasa bilo prisotnih tistih nekaj črnih minut, bi lisice težko ubežale želom Gorenja.

Jutri ob 14.30 čaka ose z danskim Skjernom obračun za tretje mesto, v nemško obarvanem finalu pa se bodo domače lisice pomerile proti nekdanjemu zmagovalcu lige prvakov Hamburgu.

RK Gorenje Velenje : Berlin 24:27 (12:16)

Sodnika: Marin Lorente, Garcia Serradilla (oba Španija) 
Gledalci: 7150

Ose so ostale še zadnji predstavnik slovenskih ekip med evropsko elito. Potem ko so se prebile skozi sito skupinskega dela in v nadaljevanju premagale še Holstebro, so danes morale, pa čeprav bi si za prikazano igro zaslužile bistveno več, priznati premoč berlinskim lisicam.

Uvodoma so varovanci Gregorja Cvijiča začeli odlično. Kljub tesnemu pokrivanju Staša Skubeta je napad proti višjemu in fizično močnejšemu domačinu tekel dobro, v obrambi pa so ose »grizle« po najboljših močeh.

Ose so lisicam ostajale za petami vse do 23. minute, ko sta ekipi ločila zgolj dva zadetka (9:11), nato pa so domačini, tudi zaradi napak Gorenja, v večji meri pa zaradi odlično razpoloženega vratarja Heinevetterja, začeli razliko višati. Dve minuti pred koncem polčasa so domačini prvič na tekmi povedli s petimi zadetki prednosti, vendar je osam v samem zaključku uspelo z zadetkom razliko omiliti (12:16).

V drugem delu je lisicam, tudi ob pomoči 7150-glave množice razliko uspelo še povečati. Z odličnimi predstavami je nadaljeval Heinevetter, strelsko pa sta bila razpoložena Petersen (7) in Igropulo (6). Na strani Velenjčanov se je izkazal Dujmovič (5), čigar zadetke smo pogrešali na zadnjih dveh tekmah proti Mariboru, Dobelšek, Cehte, Šoštarič in Burić pa so v statistiko vpisali po tri zadetke.

Sedem minut pred koncem srečanja so domačini imeli priložnost, da s petimi zadetki naskoka in napadom dokončno podpišejo zmago, a so se ose vrnile. Po seriji preobratov so Velenjčani dve minuti pred koncem prišli na zgolj dva zadetka zaostanka. V preveliki želji, da bi ose prvič v zgodovini nastopile v finalu zaključnega turnirja, se je zatresla roka in zadnja dva strela sta končala za vrati Berlina. Lisice so v zaključku še enkrat zadele in se na koncu veselile vstopnice v finale.

Gregor Cvijič:
»Lisice so bile danes boljše. V prvem polčasu smo v določenih trenutkih v obrambi odigrali slabo. Jutri je nova tekma. Naša naloga je, da zbistrimo glave in da gremo na zmago.«

 Luka Dobelšek:
»Berlinčani so fizično močnejši, poleg tega pa so se nas dobro pripravili. Mislim, da smo mi odigrali dobro, in upam, da so naši navijači zadovoljni s prikazanim.«

Gorenje Velenje:B. Burić, Ferlin, Božović, Cehte 3, Medved 2, S. Burić 3, Szyba 1, Skube 2 (1), Golčar, Šoštarič 3, Kleč 1, Dobelšek 3, Gams, Nosan 1, Dujmovič 5 (2), Bećiri.

Füchse Berlin:Heinevetter, Grunz, Stochl, Wiedle 1, Struck, Nenadić 3, Pevnov 1, Romero 3 (1), Weyhrausch, Zachrisson 4, Skroblien, Schade, Horak 1, Igropulo 6 (3), Petersen 7 (4), Drux 1.

Sedemmetrovke:Gorenje Velenje 5 (3), Füchse Berlin 9 (8).

Izključitve:Gorenje Velenje 6, Füchse Berlin 4 minute.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me