Show menu

F4 na četrtem mestu

17. 5. 2015

Ose so svoj evropski pohod zaključile na odličnem četrtem mestu in tako spisale še en velik uspeh slovenskega in velenjskega rokometa. Sicer bi lahko iz obeh tekem iztržile bistveno več, a je bilo v enačbi preveč če-jev, predvsem pa nihanja, ker ekipo »tepejo« praktično skozi celotno sezono so se ponovno izkazala za rak rano Cvijičeve ekipe.

Sedaj Velenjčane čaka še tretja tekma polfinala. V sredo, ob 19.00 uri, bodo v domači dvorani moči merili proti Mariboru, ki pa je na preteklih dveh tekmah dokazal, da si še kako želi finala.7

 

RK Gorenje Velenje : Skjern 22:27 (13:12)

Sodnika: Santos, Fonseca (oba Portugalska)

Gledalci: 7241

Ose so na zadnji tekmi obarvani z evropsko noto prikazale dva popolnoma različna obraza. V prvem polčasu so predvsem v uvodu z udarno igro popolnoma deklasirale Skjern, Danci pa so milo za drago vrnili v drugem delu. 

Gibljiva in praktično neprebojna obramba z Benjaminom Burićem med vratnicama je ustavljala nalete Skjerna, ose pa so si hitro priigrale prednost. Na polovici polčasa so ose že imele zalogo 5 zadetkov prednosti in logično je bilo sklepati, da do polčasa ne bo prevelikih prestresov.

 

V NEKAJ MINUTAH OB VSE

Tako kot na prvi polfinalni tekmi, ko so ose proti Mariboru že imele prednost štirih zadetkov in so na koncu l izgubile, se je tudi na današnjem obračunu zgodba ponovila. V igro so se prikradle napake, Danci pa so ponujeno izkoristili in do polčasa prišli zgolj na zadetek zaostanka.

Ose so v drugem delu, kljub bistveno boljši obrambi Skjerna, še uspele krotiti nasprotnika in v nadaljevanju ponovno povesti s tremi zadetki razlike. Pri Dancih se je razigral Moellgaard, ki je med drugim zadel za izenačenje, v nadaljevanju pa tudi svoji ekipi pomagal do prvega vodstva.

Po tem ko so Danci prevzeli vodstvo, se Velenjčani niso mogli več pobrati. Razlika je naraščala ose pa so v zadnjih minutah igrale na rezervi. 

Kljub dejstvu, da so ose na zaključnem turnirju zabeležile dva poraza, so Velenjčani izpolnili svoje predsezonske obljube, ki so se vrtele okoli četrtfinala, tako da je bil zaključni turnir zgolj češnja na torti.  Tudi ko so na koncu izbirali najboljše ni med izbranci manjkalo ose. Tokrat je nagrado za najboljšega strelca v žep pospravil Staš Skube.

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 2, Cehte, Medved 3, S. Burić, Szyba 5, Skube 4 (2), Golčar, Šoštarič 6, Kleč, Dobelšek, Gams, Nosan, Dujmovič 2 (2), Bećiri.

Skjern: Pedersen. Laursen, Börm 1, Möllgaard 6, Klitgaard, M. Christiansen 6 (1), Mikkelsen 4 (1), B. Christiansen 1, Jörgensen 1, Rasmussen 2, Söndegaard, Svensson 6, Hansen, Bergholt, Gliese.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (4), Skjern 4 (3).

Izključitve: Gorenje Velenje 2 minuti, Skjern 6 minut.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me