Show menu

1:0 za Celje

23. 5. 2015

Prvi obračun finala za naslov državnega prvaka so s precejšnjo lahkoto dobili Celjani. Četa Branka Tamšeta je vodila od prve do zadnje minute, najvišja razlika med ekipama pa je znašala 12 zadetkov. Kljub porazu še vedno ni nič izgubljenega. Ose bodo že v torek imele novo priložnost za maščevanje. Tekma bo v Rdeči dvorani ob 19. uri. Vstopnice so že na voljo.

RK Celje PL : RK Gorenje Velenje 35:25 (19:11)

Sodnika: Teršek, Žibret

Gledalci: 2500

Težke tekme so pustile posledice. Po tem ko so Velenjčani odigrali tri tekme proti Mariboru in dve na zaključnem turnirju, je tempo zahteval svoj davek. Uvod derbija je povsem pripadel ekipi Celja, ki je z lahkotno igro in razpoloženim Matevžem Skokom v vratih povsem nadigrala Velenjčane.

»Vitezi« so taktično odrezali Staša Skubeta, prav tako pa so z gibljivo obrambo ose pripravljali do strelov iz neizdelanih položajev. Gregor Cvijič je že v 6. minuti vzel minuto odmora, slaba igra Gorenja pa ga je prisilila, da je v nadaljevanju še enkrat posegel po zelenem kartonu.

Edini svetli točki v igri Gorenja sta bila že konstantno odličen Mario Šoštarič in pa Miloš Božović. Slednji je izkoristil menjavo s Skubetom in pokazal, da tudi on lahko igra derbi tekme na visoki ravni.

Celjani, ki so svojo prednost iz minute v minuto dvigovali, so najvišjo prednost dosegli tik pred koncem polčasa, ko je za +9 zadel Razgor (19:10).

V drugem delu se razmerje moči ni kaj dosti spremenilo. Celjani so še vedno brez težav zadevali, medtem ko ose tudi po spremembi obrambe niso znale ustaviti razpoloženih domačinov.

Če je imel Gregor Cvijič težave pri iskanju razpoloženega igralca, je na drugi strani imel Branko Tamše težavo s tem, koga bo pusti na klopi. Ne glede na menjavo je imel nekdanji strateg Gorenja optimizirano postavo, ki pa je prednost ne glede na pritiske Gorenja višala in na koncu povsem zasluženo zmagala.

Kljub porazu ni nič izgubljeno. Ose bodo že v torek imele novo priložnost za maščevanje, ko se bosta ob 19. uri v Rdeči dvorani ekipi ponovno udarili.

Rk Celje: 

Skok (10 obramb), Lesjak (2 obrambi); Blagotinšek 1, Ivić 3, Žuran 2, Janc 4, Razgor 2, Suholežnik, Marguč 1, Poteko 3, Miklavčič 4 , Slišković 6, Zarabec 4, Kodrin 1, Žvižej 3, Fižuleto 1.

RK Gorenje Velenje:
Ferlin (2 obrambi), B. Burić (4 obrambe), Božović 4, Cehte 3, S. Burić, Ovniček, Szyba, Skube 5, Golčar, Šoštarić 4, Kleč, Dobelšek, Gams 4, Dujmović, Bećiri 3.

Sedemmetrovke: Celje 3 (4); Gorenje 4 (5)
Izključitve: Celje 6 min, Gorenje 14 min

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me