Show menu

2:0 za Celje

26. 5. 2015

Kljub požrtvovalnosti in borbi so ose morale pred domačim občinstvom še drugič priznati premoč sosedom iz Celja. V napeti tekmi so gostje večino časa imeli prednost na svoji strani, v končnici, ko so ose z borbo prišle do izenačenja, pa so živčno vojno dobili gostje in osam še zmanjšali možnosti za naslov državnega prvaka. Pri osah je imel svoj dan za zadetke Staš Skube (9), pri gostih pa Sliškovič (9) in Zarabec (7).

 

Sedaj imajo ose na voljo dva dni, da se pripravijo na povratno tekmo v Celju. V igri je naslov, in če Celje ponovno zmaga, bo prvak znan že v četrtek.

 

RK Gorenje Velenje : RK Celje PL 28:31 (12:16)

Sodnika: Deržek, Nahtigal

Gledalci: 2000

Trener Gorenja Gregor Cvijič na današnjem obračunu res ni imel lahkega dela pri sestavi ekipe. Poleg tega, da že dalj časa ne more računati na Dobelška in Vrečarja, se je sedaj poškodovanim pridružil še Nejc Cehte. Nastalo težavo je štab reševal z vpoklicem Jerneja Papeža, ki pa glede na odsotnost ni bil niti približno v optimalnem pogonu.

Napadalni Celjani so vrata Gorenja začeli s polno bojno opremo oblegati že od prve minute dalje. Napad je organiziral Miha Zarabec, ki je bil ponovno izrazito strelsko razpoložen, v pomoč pa mu je bil še Sliškovič, s katerim sta v prvem polčasu skupaj dosegla 10 zadetkov, več kot polovico svoje ekipe.

Če je osam uspelo v uvodu držati korak z gosti, pa so ti v nadaljevanju tudi zaradi posredovanja Matevža Skoka prišli do prednosti. V 13. minuti so prvič povedli za +4 (4:8), razliko pa so v nadaljevanju dvignili celo na +5 (10:15). 

Da je bila razlika ulovljiva, se morajo Velenjčani zahvaliti Benjaminu Buriću, ki je z obrambami, med njimi tudi dve sedemmetrovki, držal korekturo nad napakami Gorenja v napadu.

Ose so polčas zaključile s štirimi zadetki zaostanka. Razlika bi lahko bila še višja, če ne bi Gorenje v samem finišu še doseglo enega zadetka (12:16).

V drugem delu so ose v naletu razliko prepolovile, prišle na dva zadetka zaostanka (15:17), nato pa ponovno padle. Sledile so serijske izključitve, gostje pa so ponujeno izkoristili in ponovno izenačili najvišjo prednost petih zadetkov.

Kot na vsakem derbiju je tudi na tekmah med Gorenjem in Celjem statika ostrejša, posledično pa so konflikti pogostejši. Tako sta si mimogrede nekaj besed izmenjala Niko Medved in Miha Zarabec. Slednji je moral tudi na zagovor k sodniku, ta pa ga je zaradi dolgega jezika nagradil z izključitvijo.

Odsotnost glavnega celjskega akterja so Velenjčani spreobrnili v zadetke in po zaostanku s petimi goli je v 5. minuti ekipi ločil zgolj zadetek (20:21).

 

KONČNICA DA TE KAP

Po Šoštaričevem izenačenju na 21:21 se je v 5. minuti vse začelo znova. Gol za gol in serija zamujenih priložnosti in napak tako na eni kot na drugi strani. Velenjčani so v ključnih trenutkih rahlo naivno podarili Celju dva protinapada, a je situacijo z 11. in 12. obrambo odlično rešil razpoloženi Burić.

V razgretem ozračju Rdeče dvorane, v kateri se je zbralo okoli 2000 ljudi, so hladnejše živce imeli gostje, ki so tudi po zaslugi Sliškoviča (9) prišli do dveh zadetkov prednosti (28:30), svojo mirnost pa jim je uspelo obdržati vse do konca, ko so v statistiko vpisali še drugo zmago.

Niko Medved, ki je na prejšnji tekmi manjkal zaradi rdečega kartona iz prvega obračuna, je bil po tekmi opazno razočaran, a vseeno v stilu velikega vodje, v stilu otoškega pokroviteljstva povedal, da ni konec, dokler debela gospa ne zapoje. »Zmanjkalo nam je kanček sreče, kanček moči. Borili smo se, a danes se ni poklopilo. Dokazali smo, da se lahko, če smo pravi in če ima vratar svoj dan, enakovredno kosamo s Celjani.« Niko, ki se zaveda, da bo pot do naslova po današnjem porazu bistveno težja, je še dodal: »Zaključna točka je na strani Celja, a nismo še rekli zadnje besede. V Celje odhajamo po zmago.«

 

RK Gorenje Velenje:

Božović, Medved 5, Burić S. 2, Ovniček, Burić B., Szyba 2, Skube 9, Ferlin, Golčar, Šoštarič 6, Kleč, Gams, Nosan, Dujmovič 2, Bećiri, Papež 2.

Izključitve: 8 minut

7-m: 4/3

 

RK Celje PL:

Lesjak, Blagotinšek 4, Ivić, Žuran, Janc 1, Razgor 1, Suholežnik, Marguč, Poteko 1, Skok, Miklavčič 5, Slišković 9, Zarabec 7, Kodrin, Žvižej 3, Fižuleto.

Izključitve: 12 minut

7-m: 5/3

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me