Show menu

Celje s tretjo zmago do naslova

28. 5. 2015
Na tretji tekmi smo videli podobno sosledje dogodkov kot na torkovem obračunu v Rdeči dvorani. Potem ko so si Celjani v prvem polčasu hitro priigrali prednost in jo do konca tudi brez težav obdržali, so v drugem ose to hitro izničile in prišle do aktivnega rezultata. V vrstah Celja sta bila ponovno razpoložena Zarabec in Slišković, ki sta v prvem polčasu Velenjčanom nasula kar 12 zadetkov, svoj dan pa je imel tudi Janc, ki je zadel štirikrat. Pri Velenjčanih je bil strelsko razpoložen Skube.   RK Celje PL : RK Gorenje Velenje 33:30 (18:13)
Sodnika: Sok, Žitnik
Celjani so na prvi tekmi finala suvereno odpravili Velenjčane, na drugih dveh pa imeli precej več težav. Ose so v Velenju prišle čisto blizu prvi zmagi, a je na koncu zmanjkalo moči in malce sreče, zgodba pa se je približno enako končala tudi na današnjem obračunu. 

Domači so si ekspresno priigrali razliko in v 9. minuti po golu Žvižeja že imeli naskok štirih zadetkov. Prednost Celjanov se je v nadaljevanju po zaslugi Zarabca in Sliškoviča le še povečevala, največ pa so Celjani Gorenju ušli na šest zadetkov. Pri Velenjčanih je bil seznam igralcev z zadetkom bistveno daljši kot pri sosedih, a Gregor Cvijič ni imel nikogar, ki bi bil izrazito strelsko razpoložen. Še najbolje je kazalo Skubetu, ki pa zaradi tesnega pokrivanja ni mogel razviti svoje značilne igre. V drugem delu so ose bistveno bolj angažirano stopile na parket in razlika je začela kopneti. Z delnim izidom 3:0 so Velenjčani prišli na dva zadetka zaostanka in tekmo ponovno odprli. V ključnih trenutkih, ko bi lahko rumeno-črni prišli do priključka, so jih ponovno pokopale napake. Zapravljene priložnosti Gorenja so na drugi strani unovčevali Celjani, prišli na pet zadetkov prednosti in tekmo nadzirali vse do konca. Ose so sicer večkrat zapretile in se približale, nazadnje dve minuti pred koncem, ko sta ekipi ponovno ločila zgolj dva zadetka, a do izenačenja niso prišle. 

Celjani so se tako s tretjo zmago v finalu veselili 19. naslova državnih prvakov, ose pa so kljub drugemu mestu lahko s sezono zadovoljne. Poleg dobre uvrstitve v državnem prvenstvu se lahko Velenjčani še pohvalijo z nastopom na zaključnem turnirju pokala EHF, kar pa je zavidanja vreden uspeh.  

Celje Pivovarna Laško: Skok (10 obramb), Lesjak, Blagotinšek 1, Ivić 1, Žuran, Janc 6, Razgor 1, Suholežnik, Marguč, Poteko 2, Miklavčič 5 (1), Slišković 7 (2), Zarabec 8 (2), Kodrin, Žvižej 2, Fižuleto.  

Gorenje Velenje: B. Burić (3 obrambe - 1 x 7-m), Ferlin (10 obramb), Božović 3, Medved, S. Burić 1, Ovniček 4, Szyba 5, Skube 6, Golčar 1, Šoštarič 6, Papež, Kleč 2, Dobelšek, Gams 1 (1), Nosan, Bećiri 1.  

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (4), Gorenje Velenje 3 (1).  

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Gorenje Velenje 12 minut.
Osa pika