Show menu

Pod novo taktirko suvereno nad ekipo Krke

2. 4. 2015

Velenjčani so v 22. krogu rutinirano nadigrali ekipo Krke, gledalci pa so prvič na delu videli tudi zadnjo okrepitev Gorenja. Kljub korenitim spremembam je ekipa delovala sproščeno. Razpoložen je bil Benjamin Burić, ki je samo v prvem polčasu zbral 13 obramb, pri zadetkih pa so izstopali Skube in Cehte s po šestimi ter Dujmovič in Burić s po petimi.

 

Gorenje Velenje : Krka 38:22 (22:12)

Sodnika: Sok, Backovič

Gledalci: 200

Spremembe, ki so zadnje dni spremljale Gorenje, niso pustile negativnega pečata. Ekipa je od prve minute delovala sproščeno, poletno, predvsem pa motivirano. 

Uvodni delni izid 3:0 je že bil pokazatelj, da so ose zaključile serijo slabih predstav proti nižje uvrščenim ekipam. Pristop je bil pravi, razlika pa je temu primerno rastla. Razigrani Skube je do 15. minute vpisal svoj sedmi zadetek, izdatno pomoč pa je ekipi nudil Benjamin Burić, ki je do konca polčasa zbral kar 13 obramb.

Čeprav novi trener ni korenito posegel v sistem igre, pa je bila ena izmed opaznejših novosti hitri center, ki so ga ose uspešno implementirale v svojo igro, na ta račun pa je padel tudi kakšen lahek zadetek več.

V drugem delu se stanje na igrišču ni kaj bistveno spremenilo. Še vedno dominantne ose so razliko le še povečevale, med strelce pa se je vpisala celotna ekipa razen Janeza Gamsa, ki mu je v zadnjem napadu uspelo zadeti, a mu je sodnik zadetek razveljavil.

 

RK Gorenje Velenje:

Božović 2, Cehte 6, Medved 3, Burić S. 5, Burić B., Szyba 2, Skube 6, Golčar 1, Šoštarič 3, Dobelšek 1, Gams, Zaponšek, Nosan 3, Dujmovič 5, Bećiri 1.

Izključitve: 4 minute

7-m: 5/5

 

Krka:

Jurečič 9, Lavrič 1, Didovič 2, Okleščen 1, Bevc, Rojc, Štangelj, Irman 3, Jakše 1, Rašo 1, Smolnik 3, Vidmar 1, Furdi, Božič, Klobčar.

Izključitve: 4 minute

7-m: 4/3

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me