Show menu

Visoka zmaga pred tekmo z Danci

8. 4. 2015

Rokometaši Ribnice so v 23. krogu 1. NLB Leasing lige izgubili proti Gorenju iz Velenja z 22:30 (9:18). Velenjčani, ki so danes vstopili v serijo težkih tekem, so si pred nadaljevanjem z zmago dvignili samozavest in napovedali boj tako proti Dancem kot proti Celjanom.


Riko Ribnica - Gorenje Velenje 22:30 (9:18)

Sodnika: Cvetko (Celje), Žibret (Trbovlje)

Gledalci: 200

Ose so tekmo 23. kroga brez težav dobile in tako še naprej ostajajo tik za petami sosedom iz Celja. Podatek, pomemben predvsem zato, ker derbi že čaka za vogalom, ose pa bodo imele pred domačo publiko priložnost, da ponovno prevzamejo vodstvo na lestvici.

A še preden se ose podajo v lov za pool position, jih to soboto čaka četrtfinale pokala EHF proti ekipi Holstebro. Da pa ose lahko tekmo čakajo optimistično, so si dokazale danes, ko so si na vročem terenu brez večjih težav podredile domačo Ribnico.

Ekipi sta bili izenačeni zgolj pri 2:2, nato pa so izbranci Gregorja Cvijiča počasi in vztrajno začeli večati prednost. Pri rezultatu 6:15 je bilo bolj ali manj jasno, da točki odhajata v Velenje, a kljub razliki ose niso popuščale. Ob polčasu je prednost znašala devet zadetkov, na koncu tekme pa so ose slavile zmago z osmimi goli prednosti.

V črno-rumeni opravi sta navduševala Szyba in Skube po s sedmimi zadetki, Šoštarič je prispeval štiri, na strani gostov pa je bil sedemkrat uspešen Grebenc.

Velenjčani sedaj usmerjajo misli na sobotno tekmo, na kateri bodo iskali zmago in možnost za napredovanje. Želja je velika, a ni vse odvisno samo od ekipe, veliko bo prispevala tudi bučna podpora s tribun, zato vas vabimo, da se nam pridružite v soboto.

Vstopnice za tekmo pokala EHF si lahko zagotovite TUKAJ.

 

Riko Ribnica: 

Leban 5 (3), Fink 2, Atanasov, Kljun, Grebenc 7, Knavs 1, Skušek 2 (1), Andoljšek, Pucelj 1, Pahulje, Nosan 1, Klarič, Marković 2, Perovšek, Batinič, Košmrlj.


Gorenje Velenje: 

Božović, Cehte 3, Medved, S. Burić 3, B. Burić, Szyba 7, Skube 7 (2), Golčar, Šoštarič 4, Dobelšek, Gams 1, Zaponšek, Nosan 3, Dujmovič 3, Bećiri.


7-m: Riko Ribnica 6 (4), Gorenje Velenje 2 (2).

Izključitve: Riko Ribnica 6, Gorenje Velenje 8 minut.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me