Show menu

Gregor Cvijič: Igrajo atipično obrambo

9. 4. 2015
Priprave na sobotnega nasprotnika so v polnem teku. Evropski konec tedna bo v Velenje pripeljal danskega predstavnika, za katerega velenjski strateg pravi, da igra kar posebno, malce čudno obrambo. Znano je, da se z Danci ni dobro kaj preveč igrati, a ose imajo s severnjaki precej izkušenj. Do sedaj so se Velenjčani na evropskih tekmah z Danci srečali dvanajstkrat, v statistiko pa vpisali šest zmag in šest porazov. Tokrat je želja napredovanje, zato bo treba to statistiko popraviti in recept za to je danes na tiskovni konferenci razkril trener Gregor Cvijič: »Danci so Danci. Ne glede na to, s kom igraš: ali je to prva ali četrta ekipa njihovega prvenstva. Naša naloga je, da te igre, ki smo jih prikazali na zadnjih tekmah, povežemo v celoto in se pokažemo v najboljši luči.«

S prihodom novega trenerja je v vrstah Gorenja zavel svež veter in to se opazi še posebej pri obrambi, v kateri fantje delujejo bistveno bolj agresivno. »Obramba je prva, ki vodi do uspeha. V soboto bomo morali igrati čvrsto obrambo. Fantje so si danes ogledali analizo, jaz pa lahko zgolj dodam, da gre za strelsko razpoloženo ekipo, ki potrebuje zelo malo prostora za strele,« je še dodal vodja stroke.

Tudi velenjski zdravstveni karton dobiva boljšo podobo. »Kleč ni tako poškodovan, kot je sprva kazalo, in to je odlična novica. Ferlin je še vedno poškodovan in v soboto ne bomo mogli računati na njegove usluge. V ekipo se počasi vrača Bećiri, ki je na zadnjih dveh tekmah že dobil nekaj priložnosti in jih tudi lepo izkoristil,«je še dodal Gregor, ki si želi polne dvorane in bučne podpore s tribun.

Osa pika