Show menu

Senzacija v drugem polčasu

12. 4. 2015

Ročna zavora iz prvega polčasa bi ekipo Gorenja skoraj stala zmage. Danci so vseskozi vodili, tudi na odmor odšli z zadetkom prednosti, vodstvo pa v drugem polčasu dvignili celo na +5. Kljub zaostanku in znakom, da je vsega konec, so se ose zmagoslavno vrnile, tekmo obrnile v svojo korist in se na koncu povsem zasluženo veselile zmage. S šestimi zadetki je bil najboljši Šoštarič, po pet pa sta jih prispevala Burić in Skube. Pri gostih sta po petkrat zadela Nielsen in Bramming.


RK Gorenje Velenje : Tvis Holstebro 28:27 (13:14)

Sodnika: Tzaferopoulos, Bethmann

Gledalci: 1000

Vsi topovi na plano in v akcijo bi lahko rekli za uvodne minute prvega polčasa. Obe ekipi sta blesteli v napadu, do 10. minute je padlo že 11 zadetkov, toliko manj v obrambi. Ose so zadevale z vseh pozicij, medtem ko je pri gostih prednjačil Christensen s štirimi zadetki.

Skozi prvi del so gostje vseskozi imeli rahlo prednost, osam je uspelo povesti le v 23. minuti (11:10), ko je dodobra polno dvorano uspelo s svojim tretjim zadetkom dvigniti Stašu Skubetu.

V drugem delu usodo Gorenja krojile vratnice

V drugem delu tekme so gostje svojo prednost povišali, a ne na račun slabe igre Gorenja, ampak na račun vratnic. Te so ose kar zbirale in gostje so to s pridom izkoriščali. Prednost Dancev je narasla celo na +5 (19:24) in kazalo je, da se ose iz prepada ne bodo rešile.

 

MINUTA ODMORA KLJUČNA

Gregor Cvijič je na prednost ukrepal z minuto odmora, potezo pa bi lahko razglasili kar za ključni trenutek tekme. Ose so se z delnim izidom 4:0 ponovno vrnile v igro, levji delež pa je prispeval Benjamin Burić, ki je zaklenil svoja vrata.

Dancem je uspelo ponovno pobegniti na +2, vendar je Nosan, ki je bil na tekmi skriti as trenerja in je na koncu zbral štiri zadetke, ose ponovno približal na zadetek zaostanka, za izenačenje na 25:25 pa je poskrbel Szyba.

Sledila je dvojna izključitev na strani gostov in ose so v seriji treh zadetkov prevzele vodstvo in si priigrale prednost dveh zadetkov. Ponudila se je priložnost tudi za višjo prednost, a je ose niso izkoristile.

 

Z zmago so ose naredile velik korak proti zaključnemu turnirju, a pred njimi je še 60 minut trdega dela. Da Velenjčane čaka težka naloga, se še posebej dobro zaveda trener Gregor Cvijič, ki pa je glede na potek današnje tekme zadovoljen z zmago. "V prvem polčasu smo igrali z ročno zavoro, preveč zadržani in s preveč spoštovanja in to je bil vzrok, da so Danci ostajali v rahli prednosti. V drugem delu smo predvsem v zadnjih petnajstih minutah odigrali res dobro, kolektivno in s polno energije, za kar fantom čestitam, najpomembneje pa je, da smo to tekmo dobili."

 

Ekipo sedaj v domači dvorani čaka sosedski derbi. Odločilni dan je sreda, tekma pa se začne ob 19. uri.

 

 

RK Gorenje Velenje:

Božović, Cehte 1, Medved, Burić B., Burić S. 5, Szyba 4, Skube 5, Golčar, Šoštarič 6, Kleč, Dobelšek, Gams, Zaponšek, Nosan 4, Dujmovič 3, Bećiri.

 

Izključitve: 12 minut

7-m: 5/4

 

Tvis Holstebro:

Gade, Hansen 3, Larsen 3, Nielsen 5, Larholm 4, Sörensen 1, Bramming 5, Lind, Bomhold, Madsen, Norager, Oechsler, Jensen 1, Christensen 4, Jörgensen 1.

Izključitve: 6 minut

7-m: 2/2


Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me