Show menu

Celje vzelo skalp Gorenju

15. 4. 2015

Tudi na tretjem medsebojnem obračunu so ose morale premoč priznati sosedom iz Celja. Četa Branka Tamšeta je vodila praktično od prve do zadnje minute, ekipi pa sta bili izenačeni zgolj pri 1:1, 2:2 in 3:3. Celjani so se z zmago še bolj utrdili na prvem mestu lestvice državnega prvenstva, kar pa jim daje v polfinalu končnice občutno prednost. Velenjčani sedaj potujejo na Dansko kjer bodo iskali zmago ad Holstebrojem in vstopnico za final four EHF pokala

 

RK Gorenje Velenje : RK Celje PL 24:27 (9:10)

Sodnika: Backovič, Smolko

Gledalci: 1100

Kot je bilo za derbi pričakovati. Na obeh straneh trda obramba in pa predvsem v uvodu zelo malo zadetkov. Povedli so Celjani, ki so tudi v nadaljevanju imeli prednost v svojih rokah, razliko pa v 23. minuti dvignili na +4 (4:8). S tremi zadetki je bil razpoložen nekdanji igralec Gorenja, David Miklavčič, medtem ko pri domačih zadeval Szyba (4).

Težave so imeli tako gostje kot domači, a ključna razlika se je pokazala pri izkoriščanju tistih sladkih priložnosti, teh pa je Gorenje zapravilo preveč. Ose so sicer razliko uspešno zniževale in tudi z igralcem manj so uspevale zadevati, a povsem priključiti jim ni uspelo. 

V uvodu drugega dela so ose zaradi črnih minut ponovno zgubile stik z nasprotnikom. Celjani so predvsem po zaslugi Lesjaka, ki je imel svoj dan, prednost višali in si v 38. minuti priigrali zalogo 5 zadetkov (11:16). 

Klop Gorenja je na prednost odreagirala z minuto odmora, kasneje še z menjavo vratarje a želenega efekta ni bilo. Gregor Cvijič v svojih vrstah, razen strelsko razpoloženega Szybe ni našel nikogar, ki bi pomagal vleči voz.

V vleko voza pa ni imel težav nekdanji trener Gorenja. Branko Tamše je v svojih vrstah imel razpoloženo celo falango falango igralcev, med katerimi sta izstopala David Miklavčič, ki je Gorenju nasul kar 8 zadetkov in Urban Lesjak, ki je zbral 10 obramb.

Priigrano prednost so Celjani z lahkoto zadrževali, sekirica pa jim je padla v med, ko so ose začele na samem koncu tekme zbirati izključitve. Najprej je zaradi tretje izključitve z rdečim kartonom igrišče zapustil Kristian Bećiri, nato pa sta si istočasno svojo kazen prislužila Niko Medved in Gregor Cvijič. Gostje so seveda premoč izkoristili in se tako na koncu veselili že tretje zmage v letošnji sezoni nad Gorenjem.

 

RK Gorenje Velenje:

Božović 1, Cehte 1, Medved 2, Burić B., Burić S., Szyba7, Skube, Golčar, Šoštarič 5, Kleč, Dobelšek 1, Gams 3, Zaponšek, Nosan, Dujmovič 2, Bećiri 2.

Izključitve:14 minut

7-m: /

 

RK Celje PL:

Lesjak, Blagotinšek 2, Ivić, Žuran, Janc 5, Razgor 5, Suholežnik, Marguč, Cvetko, Poteko, Skok, Miklavčič 8, Sliškovič , Zarabec 3, Kodrin 1, Žvižej 3.

Izključitve:  minute

7-m:6/3

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me