Show menu

Ose po hudem boju do F4 vstopnice

19. 4. 2015
Velenjčani so si z dvema zmagama, tako doma kot v gosteh, zagotovili zaključni turnir pokala EHF. V infarktni končnici, ko so domači še v zadnjih minutah imeli možnost obrniti situacijo v svojo korist,  so ose ostale zbrane, predvsem pa so pokazale dobro mero zrelosti in odločnosti.  
 TVIS HOLSTEBRO - GORENJE VELENJE 30:31 (16:18)   
Holstebro - Gräkjaer Arena, gledalcev: 1500  
Sodnika: Leszczynski in Piechota (oba Poljska) 

Ose so povratno tekmo vsekakor začele bolj odločno, a je bilo v prvem polčasu enostavno preveč nihanj, da bi jim uspelo pobegniti na varno razliko. Po odličnem začetku, ko so v 11. minuti Velenjčani že imeli štiri gole prednoti (7:3), so se domači vrnili in izenačili na 10:10.  Gregor Cvijič je z minuto odmora dvignil svoje fante, ki jim je s hitro igro ponovno uspelo uprizoriti pobeg, tokrat na pet zadetkov prednosti (13:18), in že bili na odlični poti, da domače spravijo na kolena. 

V sami končnici prvega dela pa smo bili priča ponovnemu zasuku. Ose so zaradi dvominutne izključitve ostale brez Janeza Gamsa, ekipa Holstebroja pa je z delnim izidom 3:0 prišla zgolj na dva zadetka zaostanka (16:18).   Pri Velenjčanih sta bila razpoložena Benjamin Burić, ki je samo v prvem polčasu zbral 10 obramb, in Staš Skube s šestimi zadetki.

V uvodu drugega polčasa so se nad ose zgrnili črni oblaki. Danci so z delnim izidom 3:0 izenačili, ose pa so po zadetku Szybe potrebovali kar pet minut, da so dosegli drugi zadetek. V kriznih trenutkih se je še najbolje znašel Šoštarič, ki je dvakrat zapored hladnokrvno zaključil, razkadil oblake in peljal Gorenje v ponovno vodstvo (20:21).  Prednost sta s svojima zadetkoma še dodatno dvignila Dujmovič in Skube, ose pa so z vstopom v zadnji del tekme imele prednost treh zadetkov (20:23).

Varljivo prednost so Danci hitro nadoknadili in petnajst minut pred koncem ponovno izenačili na 23:23. S tem je bila tekma spet povsem odprta, domači pa so v nadaljevanju z minimalno prednostjo celo povedli (27:26).

Zadnje minute so še največjim fanatikom nagnale strah v kosti. Izenačen izid in posest žoge v rokah Dancev je bila napoved za infarktno končnico. Da je bila mera polna, so si ose privoščile še dvominutno izključitev, ki je že skorajda tehtnico prevesila na stran domačih, a so Velenjčani tekmo v zadnjih minutah spretno odigrali in si na koncu zagotovili zmago z dvema zadetkoma razlike.   

Tvis Holstebro:  
Gade, Lind, Hansen 4, Larsen 1, Larholm 5 (1), Nielsen 5, Sörensen, Bramming 7, Thogersen, Madsen, Bitsch, Norager, Oechsler, Jensen, Jörgensen, Christensen 8.   

Gorenje Velenje:  
B. Burić, Zaponšek, Božović, Cehte 3, Medved 2, S. Burić 2, Szyba 4, Skube 8 (2), Golčar, Šoštarič 7, Kleč, Dobelšek, Gams, Nosan 2, Dujmovič 3, Bećiri.   

Sedemmetrovke: Tvis Holstebro 2 (1), Gorenje Velenje 4 (2). 

Izključitve: Tvis Holstebro 4 minute, Gorenje Velenje 10 minut.
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me