Show menu

Jutri za prvo mesto, napredovanje in F4

13. 3. 2015

Ose so na tekmi v Hamburgu Nemcem kar 45 minut kodrale živce in imele odlično priložnost za zmago. Ta je po izključitvi Medveda in padcu koncentracije splavala po vodi in četa Ivana Vajdla je kljub odlični igri ostala praznih rok. Sedaj imajo ose novo priložnost, ki pa jim ob zmagi z dovolj veliko razliko obljublja ne samo napredovanje, ampak tudi končno prvo mesto v skupini. »V Hamburgu nismo verjeli, da lahko zmagamo, nismo pričakovali, da bomo tako blizu. V Velenju bomo gotovo pravi, v tekmo bomo šli z mislijo, da moramo zmagati. Če bomo igrali takšno obrambo kot v Hamburgu 45 minut, se nimamo česa bati. Zmaga je realen cilj,« je na konferenci povedal Klemen Ferlin, ki je na prvi tekmi ustavil 18 strelov.

Mamljiva je ideja o zmagi za več kot šest zadetkov, direktni vstopnici za četrtfinale in zaključnem turnirju, a pot do tja je še dolga. »Do Berlina je še daleč. Moramo iti od tekme do tekme in sanjati o zaključnem turnirju,« je povedal Ivan Vajdl in nadaljeval, da bodo morali, če si želijo zmage, pošteno garati tako v obrambi kot v napadu. »V obrambi bomo morali dati več kot na prvi tekmi. Ustaviti bomo morali Lindberga, Pfala, Şimicuja, srednja zunanja igralca … Tudi napad bo pomemben. Že na prvi tekmi smo dobili veliko golov iz protinapadov in hitrega centra. Dobro se bomo morali vračati.«

Da bodo možnosti za zmago večje, si v Gorenju želijo polne dvorane. Na zadnji evropski tekmi so tribune že bile lepo polne, a za presenečenje potrebujejo ose dvorano polno do zadnjega kotička. »Želimo si, da bi v soboto ob 11.00 zmanjkalo kart,« je še povedanemu dodal direktor kluba Tomaž Juršič, ki prav tako verjame, da lahko njegovi ekipi uspe zmagati in tako osvojiti še en velik skalp velike ekipe.
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me