Show menu

Ose kljub odlični igri ostale brez točk

15. 3. 2015

Velenjčani so v uvodu popolnoma razorožili goste, ki pa so se v nadaljevanju »sestavili« in počasi, a vztrajno nižali razliko. Prvič jim je uspelo izenačiti na 16:16, nato pa so vzeli pobudo in na koncu  tudi točki. Pri Velenjčanih je z 10 zadetki blestel Skube, pri gostih pa je bil osemkrat uspešen Şimicu.

 

RK Gorenje Velenje : Hamburg 31:32 (15:13)

Sodnika: Olesen, Pedersen

Gledalci: 1150

Z odlično pet bi lahko ocenili igro os v prvem polčasu srečanja. Čeprav so gostje sicer povedli z 0:1, so ose predvsem po zaslugi fenomenalnega Klemna Ferlina z delnim izidom 6:0 povsem razorožile ekipo Jensa Hauslerja. Razpoložen je bil tudi Skube, ki se je s svojimi značilnimi prodori brez večjih težav sprehajal skozi obrambo Hamburga.

Gostom je naposled le uspelo uravnotežiti igro in znižati razliko. V 15. minuti jim je celo uspelo priti na dva zadetka zaostanka (8:6), a se je v pravem času razigral Senjamin Burić. Bosanski reprezentant je s tremi zaporednimi zadetki ponovno razrahljal zanko Hamburga, ose pa ponovno lažje dihale.

V zaključku polčasa je ponovno postalo vroče. Hamburžani so dve minuti pred koncem srečanja še zaostajali za 4 zadetke, a sta Şimicu in Schmid poskrbela, da so na odmor odšli zgolj z dvema zadetkoma zaostanka 15:13.

 

V DRUGEM POLČASU BOLJ NA NOŽ

Z zadetkom Lindberga so se gostje približali zgolj na zadetek zaostanka (15:14). Razbranil se je tudi Bitter, ki je v prvem polčasu vknjižil le dve obrambi, v uvodu drugega štiri in zgolj vprašanje časa je bilo, kdaj bodo priključili.

Na izenačenje ni bilo treba čakati dolgo. Glavni akter je bil ponovno Lindberg (16:16), od tega trenutka dalje pa se je tekma začela prevešati na stran Nemcev. Voz je vlekel Şimicu, ustavil pa jih ni niti rdeči karton, do takrat drugega strelca Kentina Maheja, ki je moral zapustiti igrišče po treh izključitvah.

Ekipi sta se v nadaljevanju izenačili še nekajkrat (17:17, 18:18, 19:19, 20:20), ose so celo povedle (21:20). Sledil je rdeči karton Maheja, ose pa so z igralcem več dobile tri zaporedne zadetke. Osam prednosti nemške ekipe ni uspelo več izničiti. V zadnjem napadu so imele še priložnost za točko, a je Bitter ustavil strel Szybe, s tem pa Velenjčanom ubil vse upe, da bi na tej tekmi že prišle do četrtfinala.

 

 

RK Gorenje Velenje:

Božović, Cehte, Medved 3, Burić B., Burić S. 5, Szyba 4, Skube 10, Ferlin, Golčar, Šoštarič 2, Kleč 1, Dobelšek, Gams , Zaponšek, Nosan 1, Dujmovič 4.

Izključitve: 12 minut

7-m: 7/6

 

Hamburg:

Bitter, Schmidt 5, Schröder, Şimicu 8, Flohr 1, Hansen 2, Djordjic, Lindberg 4, Denielsen, Hanisch 2, Mahe 5, Hens, Pfahl 5.

Izključitve: 12 minut

7-m: 5/3

Rdeči karton: Mahe 44'

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me