Show menu

Pred potjo na sever še zmaga

18. 3. 2015

Velenjčani na gostovanju v Ivančni Gorici niso imeli pretiranih težav. Z odločno igro od prve minute dalje, so varovanci Ivana Vajdla razliko konstantno višali in se na koncu veselili nove zmage. Pri osah sta bila najbolj razpoložena Skube in Nosan (6), pri domačih Zavodnik (7). 

 

Sviš : Gorenje Velenje 24:39 (10:18)

Sodnika: Žitnik, Košir

Ose so od prve minute srečanja držale vse niti v svojih rokah. Tekoča in sproščena igra je osam omogočila, da so v 10. minuti vodile s 3:7, deset minut kasneje pa že z 7:13. Do konca polčasa so domačinu dovolile zadeti še zgolj trikrat, razlika pa je že bila za ekipo Sviša neulovljiva.

V drugem delu se stanje na igrišču ni kaj dosti spremenilo. Velenjčani so nadaljevali svoj črno-rumeni marš, medtem, ko so domačini zgolj nemočno opazovali superiornost gostujoče ekipe. V 40. minuti so ose prvič na tekmi prestopile magično mejo desetih zadetkov, pet minut pred koncem srečanja pa pri rezultatu 22:39 postavile najvišjo razliko.

Sedaj ekipo čaka evropski vikend. Pot ose pelje se na Norveško, kjer bodo proti ekipi Hasluma iskale svojo vstopnico za četrtfinale EHF pokala.

 

Gorenje Velenje: 

B. Burić, Ferlin, Božović 4 (2), Cehte 2, Medved, S. Burić 2, Szyba 3, Skube 6 (3), Golčar 1, Šoštarič 4, Kleč 1, Dobelšek 4, Gams 2, Nosan 6, Dujmovič 4.

Izključitve: 2 minuti

7-m: 5/5

 

Sviš: 

Pekeč, Tekavec, Nered 2, Potokar 1, Marušič 2, Zavodnik 7 (1), S. Stopar 4, Pekolj 1, Matej Košir, Slapničar, Marinčič 2, G. Stopar 5 (3), Bučar, Matic Košir.

Izključitve: 6 minut

7-m: 6/4

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me