Show menu

Odločilna tekma

20. 3. 2015

Pot proti norveški prestolnici se za rokometaše Gorenja ni začela najbolj obetavno. Zaradi stavke letaliških delavcev enega največjih letalskih prevoznikov na svetu je ekipa pot opravila razdeljena v tri skupine, vsaka pa je imela različen kraj presedanja. Velenjčani so se danes tako že ustavili v Amsterdamu, Bruslju in Frankfurtu, »maturantski izlet« pa bodo zaključili v mestu Haslum.

Ose imajo pred seboj odločilno tekmo, ki jim lahko obljubi nebesa ali pa pot v pekel. Zmaga na norveškem je nujna, če želijo velenjski navijači v tej sezoni še videti kakšno tekmo evropskega pokala. Četa Ivana Vajda trenutno zaseda drugo mesto v skupini, ki po vseh normalnih kriteriji še pelje v četrtfinale, a zadeva ni tako enostavna. Ose so v posrednem boju z ekipo Granollers, pri čemer pa imajo Velenjčani boljše izhodišče. Z vsaj eno osvojeno točko bi si ose že zagotovile četrtfinale v nasprotnem primeru se bo evropska zgodba za rumeno-črne zaključila.

Na Norveško je odpotovala ista zasedba, ki se je pretekli konec tedna postavila po robu Hamburgu. V ekipi še vedno manjkajo poškodovani Papež, Bećiri in Vrečar, ki verjame, da bo ekipi uspelo dobiti dve točki in si s tem zagotoviti mesto med osmimi najboljšimi ekipami. »Čeprav zaradi poškodbe nisem odpotoval z ekipo na Norveško, sem prepričan, da bo mojim soigralcem uspelo in da se bodo vrnili domov z zmago. Še pred začetkom pokala EHF je Haslum veljal za največjo neznanko, in čeprav smo v Velenju s precejšnjo lahkoto zmagali, mislim, da bo jutri drugače. Pred domačim občinstvom bodo gotovo želeli doseči še eno odmevno zmago, kot je bila tista nad Hamburgom, zato mislim, da nas čaka napet obračun.« Matic, ki čaka na pozitivne novice glede njegovega gležnja, si vsekakor želi še kakšnega nastopa na evropski sceni, saj je prepričan, da si tako navijači kot ekipa to zaslužijo.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me