Show menu

Na severu brezkompromisno do četrtfinala

21. 3. 2015

Velenjčani so na zadnji tekmi skupinskega dela EHF pokala brez večjih težav odpravili Haslum in si tako zagotovili četrtfinale. Od prvega sodniškega žvižga so Velenjčani narekovali tempo, si priigrali prednost in do konca tekme domače Norvežane držali na varni razdalji. Blestel je Šoštarič z devetimi zadetki, osem jih je prispeval Skube, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca tekme.


Haslum : Gorenje Velenje 22:34 (11:17)

Sodnika: Sigurj¢nsson, Petursson (oba Islandija)

Tekmo za biti ali ne biti so ose odigrale z odliko. Na terenu, na katerem se je opekel tudi sloviti Hamburg, so gospodarile od prve do zadnje minute in si z zmago tako zagotovile nadaljevanje.

Za ose se operacija Haslum ni začela najbolje. Po tem, ko so zaradi stavke letaliških delavcev leteli proti Oslu v treh različnih skupinah, so poleg tega zaradi bolezni ostali brez Roka Golčarja, dan pred tekmo pa zaradi poškodbe še brez Senjamina Burića. Kljub oviram so ose že v samem uvodu pokazale, po kaj so prišle. S hitrim napadom in potrpežljivo obrambo so hitro naredile razliko. Na polovici polčasa so imele na zalogi že pet zadetkov prednosti (5:10), do konca pa so razliko povečale še za enega (11:17). 

V nadaljevanju so ose še bolj pritisnile na ekipo Hasluma. V 38. minuti so kljub igralcu manj prvič na tekmi povedle za osem zadetkov (13:21), razliko pa so brez težav ohranjale. Čeprav je bolezen pošteno načela ekipo, so fantje zdržali do konca in prav na koncu zmagali z najvišjo razliko na tekmi.

Poleg zmage so Velenjčani s seboj odnesli še nagrado za najboljšega igralca, ki jo je dobil Staš Skube.

Ose so si s to zmago zagotovile nadaljevanje v pokalu EHF. Sedaj bo Velenjčanom nasprotnika določil žreb, ki bo 24. 3. 2015 na sedežu Evropske rokometne zveze, mogoča pa sta zgolj dva, in sicer Team Tvis Holsterbro (Den) in Melsungen. Velenjčani, ki po besedah pomočnika trenerja niso gledali naprej, ampak so bili fokusirani zgolj na tekmo, si bolj želijo danske ekipe. »Osredotočeni smo bili zgolj na to tekmo in o naslednjem nasprotniku bomo lahko začeli razmišljati sedaj po tej tekmi. Definitivno si želimo danske ekipe, a na žreb nimamo vpliva. Če bomo želeli nadaljevati, bomo morali premagati kogarkoli«. Plaskan, ki vidi ključ do zmage v obrambi, je s samo tekmo glede na težave, ki so jih imeli, zelo zadovoljen. »Fantje so glede na težave, ki so jih imeli, dali vse od sebe. Doma so ostali Bećiri, Papež, Vrečar in Golčar, tukaj pa se nam je poškodoval še Senjamin Burić in možnosti nam niso bile preveč naklonjene,« je še dodal Plaskan, ki je vesel, da so dosegli svoj primarni cilj, ki so si ga zadali pred sezono.

RK Gorenje Velenje:

Božovič 1, Cehte 1, Medved 1, Burič, Szyba 5, Skube 8, Šoštarič 9, Kleč 4, Dobelšek 2, Gams 1, Nosan, Dujmovič 2, Ferlin 5, Burić 5.
7-m: 4/4

Izključitve: 12 min

 

Haslum:

Asheim, Tjemsland, Soendena 1, Roe 7, Barthold, Schoenningsen 3, Tennfjord 2, Brannberger 2, Mamelund, Gjoen, Johannesen, Berens 1, Pedersen 5, Patriksson 1.

Izključitve: 10 minut

7-m: 1/1

Rdeči karton: Roe 4'

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me