Show menu

V finalu s Celjem

28. 3. 2015

Polfinalni dan pokala Slovenije, nam je prinesel obračunom Dola in Celja ter Kopra in Gorenja. Na prvi tekmi so z rezultatom 21:39 suvereno slavili Celjani, ki so se kot prva ekipa uvrstili v finale, razpoložen je bil Ivič (6). Na drugem obračunu pa so ose svoje navijače pustile čakati vse do zadnjih minut srečanja. Domačin je sicer še dve minuti pred koncem imel aktiven rezultat, a so izkušnje tehtnico prevesile na stran Gorenja,. Ki si je tako priborilo finale.

 

RD Koper 2013 : Gorenje Velenje 28:30 (17:18)

Sodnika: Backovič, Smolko

Gledalci: 1500

Na pogorišču nekdanjega rokometnega velikana Cimosa, ki se je okitil z naslovom državnega prvaka poleg tega pa pustil tudi velik pečat v Evropi, se piše nova in še kako uspešna zgodba. V letu in pol kar klub obstaja se jim je uspelo uvrstiti na zaključni turnir pokala Slovenije, poleg tega pa so tudi na pragu prve lige.

Da gre za obetavno ekipo, ki je sploh pred domačim občinstvom še toliko pripravljena iti na glavo, so dokazali že v samem uvodu, ko so se brez strahu zoperstavili osam in precej časa držali korak z Velenjčani. Še v 12. minuti je zgolj zadetek ločil ekipi (6:7), nato pa je sledila dvojna zaporedna izključitev na strani Kopra, ose pa so v nadaljevanju prvič na tekmi prišle do prednosti 4 zadetkov (7:11).

Čeprav so ose delovale suvereno in niso imele pretiranih težav z doseganjem zadetkov, pa višje razlike niso uspele ustvariti. Koprčani so to celo to znižali in si z realizirano sedemmetrovko ob izteku regularnega časa tekme priigrali minimalni zaostanek (17:18). 

V drugem delu so Koprčani začeli odlično, v četrti minuti polčasa izenačili (19:19), kasneje pa pri izidu 20:20 in ob izključitvi Nejca Cehteta imeli celo napad za vodstvo. Ponujene priložnosti domačin ni izkoristil, ose pa so neodločnost kaznovale s tremi zaporednimi zadetki (20:23).

Ose so prednost uspele zadržati vse do 53. minute, nato pa so domačini ponovno priključili (27:27). Na krilih mladosti, aktivnega rezultata, predvsem pa dvorane, ki je skrbela za fenomenalno vzdušje, so Koprčani dihali za ovratnik Gorenju. Tekma je visela v zraku vse do zadnjih minut, kjer pa so pretehtale izkušnje in ose so se na koncu veselile napredovanja. 

Kljub napeti tekmi, nihanjem v igri in potrošeni energiji, pa Mario Šoštarič na jutrišnjem finalu ne vidi razloga zakaj se proti Celju ne bi popolnoma »raztrgali«. »V prvi vrsti je najpomembnejše napredovanje. Zavedamo se, da nismo prikazali najboljše igre vendar mislim, da je to plod poškodb in bolezni, ki trenutno pestijo našo ekipo. Celotno srečanje smo odigrali zgolj z enim krožnim napadalcem, prav tako je zaradi bolezni Nika Medveda celo tekmo odigral Janez Gams,« je povedal Šoštarič, ki še dodaja da bodo k jutrišnji tekmi pristopili vsaj za dvesto odstotkov bolje in da je cilj osvojiti naslov pokalnega zmagovalca.


RD Koper:

Ponikvar, Sanković, Grzentič, Dobrila 1, Vlah 6, Krečič 3, Matijaševič, Gašperšič 2, Moljk 1, Gorela 4, Zugan, Rapotec 8, Sokolič 3, Podpečan, Frank, Ravlija.

Izključitve: 10 minut

7-m: 7/6

 

RK Gorenje Velenje:

Božović 4, Cehte 3, Medved, Burić B., Szyba 3, Skube 6, Ferlin, Golčar, Šoštarič 3, Kleč, Dobelšek, Gams 3, Zaponšek, Nosan, Dujmovič 4, Bećiri.

Izključitve: 8 minut

7-m: 4/4

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me