Show menu

Poškodbe naredile svoje

29. 3. 2015

Finalni dan pokala Slovenije je serviral z vsem, kar lahko trenutno slovenski rokomet premore. Na tekmi za tretje mesto je Koper brez večjih težav ugnal Dol in se tako veselil enega večjih uspehov, odkar klub obstaja, v finalu pa smo bili priča pravi rokometni poslastici, v kateri je krajšo potegnilo Gorenje.

 

Celje PL : Gorenje Velenje 34:29 (17:17)

Arena Bonifika, gledalcev 1500

Sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje)

 

Derbi na nevtralnem terenu so bolje začeli Celjani, ki so povedli, svojo prednost pa med prvim polčasom večkrat dvignili na štiri zadetke. Ose, s precej težav z boleznimi in poškodbami, so se vztrajno vračale, a igra ni bila povsem tekoča. Preveč je bilo tehničnih napak in tudi ob igralcu več ose prednosti niso znale izkoristiti.

Po zaostanku 15:11 so ose strnile svoje vrste, razliko znižale in se tri minute pred koncem približale na zadetek zaostanka (15:14). V razburljivi končnici, v kateri je bilo prisotne tudi nekaj vroče krvi, je na 16:16 najprej izenačil Gams, sledil je zadetek Celja, v zadnji sekundi pa iz sedmih metrov Skube ponovno popeljal Gorenje do izenačenja (17:17).

V drugem delu je Branko Tamše z menjavo vratarja verjetno poskrbel za potezo tekme. Mladi Urban Lesjak, zamenjal je Skoka, je s štirimi obrambami ponovno dal zagon Celjanom, ki so v 42. minuti izenačili do tedaj najvišjo prednost (23:19).

V zadnjem delu tekme, ko je voda že pošteno tekla v grlo, je Ivan Vajdl svoje fante zaman poskušal zbuditi z minuto odmora, rezerve pa je iskal tudi na zdesetkani klopi. Prednost je bila preprosto prevelika in Celjani so se po osvojenem superpokalu veselili še druge letošnje lovorike.

 

Celje Pivovarna Laško:

Lesjak, Skok, Blagotinšek 3, Ivić 2, Žuran 1, Janc 5, Razgor 1, Suholežnik, Marguč, Cvetko, Poteko, Miklavčič 2, Slišković 5, Zarabec 9 (6), Kodrin 1, Žvižej 5.

 

Gorenje Velenje:

B. Burić, Ferlin, Božović 1, Cehte, Medved 2, S. Burić, Szyba 3, Skube 9 (5), Golčar, Šoštarič 5, Kleč 3, Dobelšek, Gams 3, Nosan, Dujmovič 3, Bećiri.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 7 (6), Gorenje Velenje 5 (5).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4, Gorenje Velenje 6 minut.

Rdeči karton: /.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me